9 feiten waarom bier in blik soms beter kan zijn dan bier in fles

9 feiten waarom bier in blik soms beter kan zijn dan bier in fles

Wij produceren onze bier op blik hierbij 9 feiten waarom bier in blik soms beter kan zijn dan bier in fles:

  1. Lichtbescherming: Blikken houden licht volledig buiten, wat oxidatie en "skunky" smaken voorkomt. Flessen, vooral heldere of groene, laten licht door dat het bier kan bederven.

  2. Zuurstofbescherming: Blikken zijn luchtdichter dan flessen, wat helpt om het bier langer vers te houden door oxidatie te verminderen.

  3. Milieuvriendelijker: Aluminium blikken zijn lichter en compacter, wat zorgt voor efficiëntere transport- en recyclingprocessen. Ze worden vaker en sneller gerecycled dan glazen flessen.

  4. Koeling: Blikken koelen sneller dan glazen flessen omdat het metaal een betere geleider is van kou. Dit betekent dat je bier sneller op de gewenste temperatuur komt.

  5. Duurzaamheid: Blikken zijn minder breekbaar dan flessen, waardoor ze duurzamer zijn tijdens transport en opslag. Dit vermindert het risico op verlies door breuk.

  6. Gewichtsbesparing: Blikken zijn lichter dan flessen, wat betekent dat ze minder energie verbruiken tijdens transport, wat de ecologische voetafdruk verkleint.

  7. Compactheid: Blikken stapelen efficiënter dan flessen, wat ruimte bespaart in opslagruimtes, koelkasten en tijdens transport.

  8. Veelzijdigheid: Blikken zijn toegestaan op meer plaatsen, zoals bij evenementen, festivals en stranden waar glazen flessen verboden kunnen zijn vanwege breekbaarheid.

  9. Creatieve Marketing: Blikken bieden een groter oppervlak voor branding en grafische ontwerpen, wat aantrekkelijk kan zijn voor marketingdoeleinden.

Deze voordelen maken bier in blik een aantrekkelijke keuze voor zowel consumenten als brouwerijen!