5x de lekkerste gerechten die je met Koersprêt biertjes kan maken

5x de lekkerste gerechten die je met Koersprêt biertjes kan maken

5x van de lekkerste gerechten die je met Koersprêt biertjes kan maken

De herfst komt er weer aan! Dat betekent weer een seizoen vol smaakvolle en verwarmende gerechten en de juiste bierkeuze kan deze culinaire ervaring nog verder verbeteren. Of je nu van lichte of donkere biertjes houdt, er is altijd een perfect bier te vinden om te combineren met je herfstmaaltijden. In dit blog zullen we enkele heerlijke gerechten samenstellen die perfect samen gaan met onze heerlijke Koersprêt bieren! 

1. Witbier in de herfst: verfrissend genieten met geroosterde kip

Witbier is een verfrissend en licht bier. Hoewel dit bier vaak geassocieerd wordt met warme zomerdagen, is het nog steeds een uitstekende keuze voor herfstgerechten. Door de kruidenaroma’s en de citrussmaak is het een aangename aanvulling op je herfstmenu. Dit gerecht past perfect bij de Koersprêt Waaier: geroosterde kip met citrus en kruiden. Geroosterde kip, gemarineerd met citrussappen en kruiden zoals tijm en rozemarijn, past goed bij de verfrissende smaak van witbier. De citrustinten in het bier komen overeen met de citrussmaak in het gerecht, terwijl de kruiden het juist weer heel smaakvol maken.

Koersprêt bier Waaier

2. Herfstige heerlijkheid: gegrild varkensvlees met appelcompote en de Bunny Hop IPA

Gegrild varkensvlees met appelcompote smaakt heel goed bij de Bunny Hop. Vooral varkenskoteletten of varkensvleesribben, passen goed bij de hoppige en citrusachtige smaken van een IPA. Serveer het gegrilde varkensvlees met een zoete en fruitige appelcompote om de smaken te versterken en het gerecht nog smakelijker te maken. Binnen een uur heb je deze heerlijke maaltijd op tafel staan! Ideaal voor een heerlijke herfstavond.

Koersprêt bier Bunny Hop

3. Herfst genot met de Snok: rundvleesstoofpot en pompoentaart

Een tripel is een biertje dat bekend staat om zijn sterke en complexe smaken. De Snok is een uitstekende keuze om te combineren met een herfstmaaltijd vanwege zijn rijke karakter. Een gerecht zoals rundvleesstoofpot met een tripel biertje passen perfect bij elkaar. Zo kun je je stoofvlees heerlijk laten pruttelen in de Koersprêt Snok Twisty Tripel.. Met de complexe smaken en de lichte zoetheid van dit biertje kun je echt even lekker genieten. 

Heb je hierna nog honger of wil je nog even nagenieten? Dan is een pompoentaart als dessert een goede optie. Een pompoentaart kan niet ontbreken als het herfst is. De ietwat pittige pompoen smaak is perfect om de aroma’s van de Koersprêt tripel nog wat te versterken.

Koersprêt bier Snok

4. Bubbly blonde en romige groentequiche

Een blond bier is over het algemeen lichter en zachter van smaak dan andere biertjes. Daarom past de Bubbly Blonde goed bij een quiche met verse groenten. De quiche bevat groenten zoals: pompoen, champignons en spinazie. De zachtheid van het bier vormt een mooie aanvulling op de romige vulling van de quiche en de hartige smaken van de groenten. Zo kun je lekker voor de open haard of gewoon gezellig aan tafel van een heerlijk herfstdiner genieten samen met je vrienden of familie.  

Koerspret bier Bubbly Blond witbier

5. Frietjes en Koersprêt bier: de perfecte afsluiting van de herfstdag!

Na al deze heerlijke gerechten neemt het natuurlijk niet weg dat onze biertjes ook lekker zijn met gewoon frietjes. Je hebt geen zin om te koken en je hebt besloten dat het vandaag frietdag is, dan pak je natuurlijk een lekker Koersprêt biertje erbij! Wist je dat we Koersprêt pakketten verkopen? Zo kun je genieten van alle vier de Koersprêt biertjes in verschillende bierpakketten zoals de Koersprêt 4 packKoersprêt 8 pack en Koersprêt 12 pack. Geniet van de herfst en al zijn smakelijke gerechten, proost!

Koersprêt alle biertjes

Store Locator is loading from Storemapper plugin...