5 redenen waarom een biertje ideaal is na een fietsrit

5 redenen waarom een biertje ideaal is na een fietsrit

Er gaat niets boven een flinke rit met je fietsmaten. Samen koersen over de weg, de dijken, het platteland of crossen door de bossen. Om het saamhorigheidsgevoel naar een nog hoger niveau te tillen, sluiten jullie de rit natuurlijk af met een borrel. En welke bieren zijn hiervoor beter geschikt dan dé cyclist beers van Koersprêt? Wij geven je daarom 5 redenen waarom je elke fietsrit saamhorig af moet sluiten met een Koersprêt biertje!

1. Voor ieder wat wils

Wie wil groeien, moet blijven ontwikkelen. Ook bij Koersprêt zitten we daarom niet stil. De afgelopen jaren hebben we veel tijd geïnvesteerd in het ontwikkelen van de beste wielerbieren. Daarbij ligt de focus op de kwaliteit en niet op kwantiteit.

Toch willen we voor ieder wat wils bieden, zodat er altijd een smaak bij zit voor jou en je fietsmaten. Zo sluit iedereen de rit af met de smaak die hij of zij lekker vindt. 

2. Creëer een derde helft gevoel

De derde helft is een zeer gewaardeerd fenomeen in de (amateur)voetbalwereld. Maar ook onder wielrenners is het concept ‘derde helft’ zeker niet onbekend. Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om de gezelligheid, en daar dragen de bieren van Koersprêt positief aan bij! 

De derde helft bij het wielrennen is flexibel in te vullen. Je zit niet vast aan een plaatselijke kantine, dus de locatie en duur van de derde helft is volledig aan jullie. En belangrijker nog: je kiest zelf wat je wilt drinken. Check dus de horecapunten die Koersprêt schenken bij jou in de buurt of shop zelf de lekkerste bieren om na jullie rit samen te proosten op saamhorigheid! 

3. Dé perfecte dorstlesser na een flinke inspanning

Wist je dat een biertje na een rit een prima hersteldrankje is? Onderzoekers uit Spanje concluderen zelfs dat het drinken van bier na een inspannende work-out een positief effect heeft op jouw vochtbalans en dat bier een goede hoeveelheid calorieën bevat om je energieniveau aan te vullen. Dat is nog eens goed nieuws!

Natuurlijk moet je dit met een korreltje zout nemen. Letterlijk en figuurlijk. Tijdens je rit verlies je namelijk veel vocht en zout. Een biertje kan dan natuurlijk geen kwaad en twee of drie ook niet, maar drink verantwoordelijk. Vul jouw vocht- en energiegehalte na een zware inspanning ook aan met voldoende water en andere voeding. 

4. Loon na werken

Voor niets gaat de zon op. Natuurlijk is koersen met je vrienden geen straf, maar een beloning na dat harde werken is wel op zijn plaats. Zie het biertje na afloop dan ook als loon na werken. Want wie goed bezig is geweest, mag daarna best even genieten!

Beloon jezelf daarom na een rit met een lekker biertje. Even de beentjes omhoog en samen met je vrienden napraten over de rit en slap ouwehoeren over onbelangrijke dingen. Klinkt goed, toch? 

5. Winnen! Creëer extra saamhorigheid tijdens een social ride met team Koersprêt

Samen met jouw vrienden koersen is één. Maar wat als we je de kans geven om samen met team Koersprêt mee te fietsen en vervolgens samen de rit af te sluiten met een meet & greet onder het genot van een biertje? Zo sluit je samen met jouw fietsmaten het wielerseizoen in stijl af samen met team Koersprêt!

Kans maken?

Wil jij een social ride maken met team Koersprêt samen met jouw fietsvrienden? Doe dan mee met de winactie via Facebook en/of Instagram. Dit moet je doen:

Instagram

  1. Volg @Koersprêt op Instagram.
  2. Ga naar dit bericht, geplaatst op 17 augustus 2023, en tag in de comments jouw fietsmaten met wie je de social ride wilt winnen.
  3. Reageren kan tot en met maandag 28 augustus 2023.

Facebook

  1. Like Koersprêt op Facebook.
  2. Ga naar dit bericht, geplaatst op 17 augustus 2023, en tag in de comments jouw fietsmaten met wie je de social ride wilt winnen.
  3. Reageren kan tot en met maandag 28 augustus 2023.

Koersprêt: bier voor wielrenners en wielerfans

Of je nu (semi)professioneel fietst, recreatief en vrijblijvend ritjes maakt, of thuis vanaf de bank de grote wielerkoersen volgt: Koersprêt is hét wielerbier voor jou en je fietsmaten om saamhorigheid te vergroten. Sluit je rit dus altijd af met een Koerprêt biertje en creëer samen mooie herinneringen. Shop jouw favoriete Koersprêt biertjes direct online!

Store Locator is loading from Storemapper plugin...