Skôftig saamhorigK
oersprêt richt zich met volle overtuiging op de fietsgemeenschap. Mensen op de fiets krijgen maakt ons gelukkig. Wij geloven echt dat de planeet een betere plek is wanneer meer mensen fietsen. Fietsen is een geweldige gemeenschappelijke sport; een rit samen met anderen is een leukere rit, en wat is beter om na een rit verhalen te delen dan aan de ronde tafel met je vrienden. Een Koersprêt biertje als welverdiende beloning na een paar uur in het zadel; een toast op vriendschap en saamhorigheid.

 


Curiosity killed the cat. Toch leidde nieuwsgierigheid naar brouwerij Cattus, in 2019 opgericht door Misaël van Leeuwen. Als verjaardagscadeau trakteerde Misaël zichzelf op een cursus bierbrouwen; nieuwe dingen leren vanuit het niets, het onbekende verkennen zit in zijn aard. Bierbrouwen raakte een snaar en na afloop van de cursus kocht Misaël de installatie van zijn docent en begon thuis aan het brouwproces te sleutelen. Aan de keukentafel paste hij het geleerde toe en begon zijn eigen recepten te maken. Met vallen en opstaan, met nieuwsgierigheid en vindingrijkheid, met bravoure en energie; al snel was Misaël iets op het spoor, en waren zijn vrienden niet langer een proefpanel maar zijn eerste klanten. De vraag naar zijn bieren steeg en hij moest opschalen.

Peter Koning, een ex-professionele wielrenner en een goede vriend van Misael, sloot zich aan. Terwijl Misael sinds jaar en dag een liefde voor de fiets had, reed Peter op de fiets voor de kost. Toen Peters profwielercarrière ten einde liep, begon zijn ondernemerschap. Het merk Koersprêt was geboren. De twee mannen sloegen de handen in elkaar en vanuit een gedeelde passie voor fietsen en het drinken van een lekker biertje begon hun bedrijf. Van het bedienen van vrienden en familie tot het bedienen van de grotere fietsgemeenschap, van het brouwen aan de keukentafel tot het samenwerken met gerenommeerde brouwers; de mannen uit West-Friesland zijn op een missie. 

Wij nodigen je uit om deel uit te maken van onze Koersprêt familie en onze unieke reeks bieren te ervaren. Onze Bubbly Blonde, Twisty Tripel, Fruity IPA, Wavy White, tot onze special events bieren, we bieden voor elk wat wils. Onze bieren zijn perfect om bij te komen na een rit of om te delen met vrienden en familie. Van de weekend warriors, de mighty MAMILS, tot de hardcore monster jammers; wij staan achter je. Je bent één van ons.